Houtskeletbouw: prefab woningen & dakopbouwen

Specialist in HSB

Tegenwoordig draait het realiseren van bouwproject om zo min mogelijk tijd op de bouwplaats door te brengen. Houtskeletbouw (HSB) ofwel prefab elementen zijn daar de oplossing voor. Met onze geavanceerde houtskeletbouwstraat kunnen wij vakkundig, snel en betrouwbaar gehele woningen, luxe villa’s, tuinhuisjes, aanbouwen, dakopbouwen en dakkapellen.

Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is het bouwmethode van de toekomst, waarbij hout de basis is van de constructie. De elementen van uw project worden voorafgaand aan de bouw in onze eigen fabriek volledig geassembleerd. Dit zorgt ervoor dat uw project in hoge kwaliteit wordt geleverd en uitgevoerd. Timmerfabriek Maaldrift is gespecialiseerd in het realiseren van houtskeletbouwprojecten. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

WhatsApp Image 2021-10-04 at 17.21.47 (1)

Voordelen van houtskeletbouw

Prefab heeft een aantal voordelen:

  • Hout als bouwstof
  • Natuurlijke en hernieuwbare grondstof
  • Lage co2 uitstoot
  • Eenvoudige maar nauwkeurig te bewerken
  • Makkelijk aan te passen naar specifieke klantwensen

Waarom HSB bij Timmerfabriek Maaldrift?

Timmerfabriek Maaldrift heeft de expertise in huis om onze opdrachtgevers vanaf begin af aan te begeleiden in het bouwen van houtskeletbouw (HSB) projecten. In het geval van een realisatie van een woning of aanbouw kunnen wij de fundering voor u regelen. Daarnaast kunnen we bij een dakopbouw de benodigde dakvoorbereidingen treffen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van stelregels.

Jouw houtskeletbouwproject wordt in zijn geheel in 3D uitgetekend in Tekla. Vanuit dit programma kunnen wij onze machines aansturen. Tekla is niet alleen handig om de machine aan te sturen, maar geeft ook goed weer wat het eindresultaat zal zijn.

Op het moment dat alles uitgetekend is en de voorbereidingen getroffen zijn op de bouwplaats, gaan we door met het monteren. Wij zorgen dat het project van buiten in zijn geheel helemaal afgerond is en dat alleen binnen nog afgewerkt dient te worden. Bent u een handige particulier? Dan kan u hier uw voordeel aan doen en het zelf verder afronden. Wij gaan er vanuit dat wij hiermee een mooie service hebben voor de ZZP’er of de kleine aannemer en zelfs de grote aannemer kunnen ontlasten om de werkdruk te verlichten.